top of page

OVER MIJ

Nando Liem, Arts voor Musculoskeletale Geneeskunde (MSK-arts)

Geboren in Rotterdam (1971), opgegroeid in Baarlo - Limburg, om later terug te verhuizen naar Rotterdam voor de studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit, artsexamen 2002. Ik specialiseerde tot sportarts in het MMC te Veldhoven (2008) waarna ik als sportarts ben begonnen te werken in het SJG te Weert en de afdeling sportgeneeskunde - Mediweert - heb opgezet. In deze periode ben ik tevens gaan werken als arts in opleiding in de orthomanuele geneeskunde waarna ik de opleiding tot arts musculoskeletale geneeskunde (MSK)- orthomanuele geneeskunde heb afgerond in 2012. Mijn werkzaamheden als arts MSK heb ik in de loop van de jaren in mijn dagelijkse praktijkvoering als sportarts geïncorporeerd.

Als sportarts ben ik in de loop van de jaren in diverse sporttakken actief geweest. Tijdens de opleiding tot sportarts ben ik met name actief geweest in de traumatologie als wedstrijdarts voor de KNMV en ben verantwoordelijk geweest in diverse kleinere en grotere wedstrijden van clubwedstrijden tot GP’s en WK wedstrijden.

In vast verband ben ik in deze periode ook clubarts geweest in het betaald voetbal bij FC Eindhoven. Na een periode van bijna 5 jaar ben ik in 2009 beland in het wielrennen bij de Vacansoleil DCM wielerploeg. In de loop van de jaren heb ik deze ploeg begeleid van een pro continentale ploeg tot aan het world tour niveau. Na het eindigen van deze ploeg heb ik bijna 2 jaar gewerkt voor Argos - Shimano en later Giant Shimano wat tegenwoordig Sunweb is geworden. In deze periodes ben ik als ploegarts mee geweest naar alle grote ronden (oa de Tour de France), vele klassiekers (oa de Amstel Gold race) en het WK in Valkenburg.

In mijn laatste jaar als ploegarts voor een wielerploeg ben ik werkzaam geweest in het buitenland voor de Turkse wielerploeg Torku Sekerspor. De belangrijkste werkzaamheden bestonden daar uit het gezond houden en het opzetten van preventieve doping controles binnen de ploeg.

  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde (NVAMG). 

  • Geregistreerd in het Register Register Artsen Musculoskeletale Geneeskunde.

  • Lid van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG)

bottom of page